KEBAHAGIAAN bukanlah suatu noktah...tetapi suatu proses hidup yang sentiasa berterusan...
Maka, nikmatilah sepenuhnya sementara ia hadir...

Stay FOCUSED on the game, never look back, never feel the pain, coz you're the pain! -TITANS 0004

Wednesday, October 08, 2008

update selepas ramadhan...

Salam...

Dah lama rasanya x update blog nih..bukannyer ape, focus dengan exam...hahahah..
So, hari ni, tetiba plaks rasa nak update... banyak benda yang nak dikongsi...:P

Pertama... izzah tertarik dengan berita yang berlaku hari ni...

Pak Lah akhirnya membuat keputusan untuk melepaskan jawatan sebagai Perdana Menteri pada Mac 2009. Pak Lah juga membuat keputusan tidak akan mempertahankan jawatan sebagai Presiden UMNO pada pemilihan parti pada Mac 2009. Sebelum melepaskan jawatan tersebut, Pak Lah berjanji akan menubuhkan Suruhanjaya Pelantikan Kehakiman dan Suruhanjaya Aduan Khas. Hmmm...kalau nak baca lebih lanjut, boleh pergi ke link2 bawah ni:


####################################################################

Kedua...

Nak wish fid "HEPI BURFDAY fid!!!"... hari ni, tanggal 8hb Oktober 2008, burfday fid yang keberapa ntah...:P.. ape2 pon, izzah doakan semoga fid sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan... n semoga, cepat2 kawen...:D
Hari ni jugak burfday salah seorang mentee izzah...ibun..hepi burfday jgk kat ibun!!!

####################################################################

Ketiga...

nak wish "ALL DA BEST!!!" kepada semua yang ambil exam... izzah doakan supaya ilmu yang kita pelajari sentiasa diberkati dan dipermudahkan bagi kita semua untuk menjawab exam nnt.. beberapa tips sebelum menduduki peperiksaan:

  • Sebelum start stadi, make sure baca doa...
  • Ulangkaji mana yang patut...:D
  • Jangan stress2 sangat study tuh..:)
  • Study smart...
  • Try buat past year exam papers...
  • Jangan lupa solat hajat..
  • Banyakkan berdoa.. jgn lupa doakan dekat kawan2 kita jgk..
  • Jangan lupa solat walaupon tgh stadi bagai nak rak...
  • Stadi dalam keadaan berwudhuk..
  • Sebelum bkk exam paper tuh, jangan lupa baca doa, baca surah al-Fatihah, surah al-Insyirah, surah al-Ikhlas, surah al-Falaq, surah an-Naas...Selawat atas Nabi Muhammad s.a.w...
  • dan paling penting skali...
  • jangan lupa bertawakal kepada Allah..;)

####################################################################

Keempat...
Izzah ade 3 more papers to go.. 1 dah lepas - Communication Network, Isnin, 6th October 2008, MPH Extension, 9.00am

3 lagi papers tu:
  • Law for Engineers, 13th October 2008, Grand Hall, 2.30pm
  • Digital Communications, 14th October 2008, FOM (CR0002), 2.30pm
  • Introduction to Power System, 18th October 2008, Grand Hall, 9.00am

Semoga kita semua dipermudahkan dalam menjawab peperiksaan...ameen...

####################################################################

Kelima...
Memandangkan sebelum cuti masa tu, sir ade ckp yang izzah slalu meluahkan perasaan kat blog.. so, izzah decide nak buat lagi satu blog..blog untuk luahan perasaan..hahaha..
Lepas dh buat blog tu, byk izzah update kat blog tuh.. so, baru izzah sedar, izzah mmg suka luah perasaan rupa2nya... hahaha..btol jugak cakap sir tuh... trimas sir..:)
So, lepas ni, insyaAllah dah xde luahan perasaan kat blog ni dah...:P insyaAllah..(harap2nya laaa..)

####################################################################

So, rasa2nya... tu jelaa kot nak update blog nih... nak sambung stadi plaks...doakan izzah yer... gtg...see u soon...


Wassalam...

2 comments:

c0rd said...

Gud luck for exam ! Ade blog satu lagi tu utk meluahkan perasaan ... cewahhh

izzahmeor said...

salam..
trimas abg cord...doakan kitorg ek...

heheh...:P