KEBAHAGIAAN bukanlah suatu noktah...tetapi suatu proses hidup yang sentiasa berterusan...
Maka, nikmatilah sepenuhnya sementara ia hadir...

Stay FOCUSED on the game, never look back, never feel the pain, coz you're the pain! -TITANS 0004

Friday, August 22, 2008

updated on PESTA KONVO 2008

Salam...


Akhirnya...ade jgk masa yg boleh diambil untuk update blog yang dh lama x update nih...;)
Hmmm..tujuan update blog kali ni, mestilah nak berkongsi pengalaman sepanjang PESTA KONVO 2008 yang lepas...

Kerja pengambilalihan semua bermula selewat 3 minggu sebelum event berlangsung. Alhamdulillah, dengan pertolongan Allah dan berkat doa usaha bersungguh2 yang telah ditunjukkan oleh semua komiti terutamanya daripada pihak HICOM sendiri, akhirnya PESTA KONVO 2008 telah berlangsung dengan jayanya...TAHNIAH!!!

PESTA KONVO 2008 dibahagikan kepada 2 bahagian utama; MAIN EVENT dan SUB-EVENT.
  • Main Event - Bazaar, Florist, Exhibition, Food, Technical, Deejay
  • Sub-Event - Wall Climbing, Karnival Sukan dan Permainan Tradisional, Sudoku Challenge, Forum Remaja, Colouring Contest, Movie Screening, Hot Air Balloon, Appreciation Dinner, dan Paintball
Kita mulakan dengan main event...

Waaa...mmg best sgt2..tugas Izzah waktu ni kene tolong florist..jadi tokeh jual bunga kat FIT...waktu tu laa baru nak merasa pegang duit byk3...best jgk rsnya..:P
Alhamdulillah, byk bunga2 yg terjual...trimas sgt2 kat mai, mira, nuruls, zaini, mimie, pakmat dan yg lain2 yg jadi promoter kat situ...korang mmg bestlaa jadi promoter..;)

Untuk bazaar, exhibition, food, technical, n deejay...sori, izzah xdpt nak tolong ape2 wktu main event...busy sgt menjual bunga2...sori yer...tapi Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar...

Kita masuk kepada sub event...

Start dengan movie screening...trimas kat shaza coz buat jgk movie screening tuh walaupon xramai org yg datang...biasalaa...org busy nk tangkap gambar...kita jadikan tu sbg satu pengalaman untuk next Pesta Konvo...

Masuk Karnival Sukan dan Permainan Tradisional...Waaaa!!!sori fid, asri n sumer...izzah x teringat langsung2 nak amek congkak n barang2 laen kat Jabatan Kebudayaan, Kesenian dan Warisan Negeri Selangor...maaf sgt3...habis byk kali kene "terima kasih" ngan fid...sori sgt3 sbnrnya...tapi ape2 pon, program ni berlangsung dengan suksesnya..Tahniah...!

Hmm..seterusnya..Sudoku Challenge..mmg challenges habis laa..pening pale otak nk solvekan..sbb tu yang xmasuk tuh..tumpang hamper org yang menang jer...:P congrats pada team sudoku challenge atas event tersebut!!!

Masuk pada Forum Remaja...tajuk Forum tuh, Ikhtilat: Tabiat Tak-Pa, Mahasiswa Binasa...Alhamdulillah, ade jgk pengisian rohani...nak tau lebih lanjut tentang pengisian dlm forum ni??heheh,, leh pegi kat blog sir hazimin...trimas sir updatekan dlm blog...xyah izzah type balik...:P


Move to Colouring Contest...waaa..comey sgt3 kanak2 riang tuh..tp mmg susah nak kawal laa..sian kat fid n alvin yang jadi emcee waktu tuh..pening pale dorang cmner nak handle kanak2 riang tuh...si tuan direktor, ain pon dh nmpak serabut waktu tuh...ape2 pun...tahniah kat ain n komiti colouring contest...event tersebuat berakhir dengan suksesnya....!


Hot Air Balloon...!!!pengalaman yang sgt3 best yang mmg xkan dilupakan sampai biler2...naik di ketinggian 50meter, boleh nampak 1 cyberjaya...waa..besar sgt balloon tuh...siap blajar lagi cmner nk inflate benda tuh...mmg puas hati betol laa...lepas ni boleh jadi ground crew untuk hot air balloon..dorg pon mmg tgh carik org...so, ape lagi yang ditunggu...?:D


Makan time...Appreciation Dinner...Appreciation Dinner kali ni, xbuat dalam MMU...buat kat luar sikit from MMU...kat kelab komuniti taman tasik cyberjaya...malam tuh, izzah makan kat meja vvip...boleh tahanlaa dia nyer makan...sedap2..trimas kepada sumer komiti yang telah bertungkus lumus bekerja sepanjang Pesta Konvo 2008...dinner tu sbg tanda appreciation yang x terhingga kepada komiti yg telah bekerja keras...trimas sgt3!!!


Paintball time...heheh..sori ek izzah xmain...takut..:P...hmmmm, bukannyer ape..nnt xde orang plaks nak tolong epul n boss untuk bhgn urusetia...:P tgk sumer maen best jer...nk try gaks sbnrnya...:D xpelaa...laen kali jelaa..jadi referee pon best gaks..dh baca sikit dh buku rules untuk paintball tuh...nk kene amek balik buku tuh from fid..:P
Untuk wall climbing pon,,adelaa izzah naik skali..itupon setelah dipaksa...hahahah..sori laa yer...izzah ni, kalo nk suh buat ape2,, kene paksa lebih sikit...:P
ape2 pon, trimas sgt3 kat boss untuk wall climbing n paintball nih...


Last but not least, trimas sgt3 yang x tarhingga kepada chap...byk benda yang chap dh ajar izzah sepanjang pesta konvo kali ni...trimas coz bagi peluang kat izzah untuk jadi s/u.. izzah mintk maaf sgt3 kalo ape2 yang izzah buat chap xpuas hati...insyaAllah, izzah try improve lagi...
Trimas jugak kat mimie yang dh byk tolong izzah sepanjang PESTA KONVO 2008 kali ni...sian mimie izzah seksa dia..xpekan mie..kita senang sama2, susah pon dh sama2...:)
x dilupa jgk kepada huda yang byk teman izzah sepanjang pesta konvo kali ni...kepada fid yang byk ajar izzah new things...kepada pakmat yang byk teman izzah n jadi driver gi sana sini...kepada den yang buat keje teknikal yg penat tuh..kepada zumi yang telah handlekan byk benda pasal telematch...kepada ikhwan yang jadi cameraman sepanjang pesta konvo 2008...kepada alvin yg sanggup mengalah hamper ngan izzah..n last but not least...kepada boss yang bagi peluang kat izzah untuk maen tembak2 n panjat wall climbing...korang dh macam family untuk izzah..
trimas sgt3 atas experiences tuh sumer...syg korang sgt3...

wslm..

11 comments:

buzzy said...

pesta konvo ni la yg paling best penah saye join....kenape??hehehe..sbb ramai geng.dan ade sebab2 lain :P

mike said...

nak naik belon

izzahmeor said...

salam..

sbb2 lain yer zaini...? hampeh btol..:P

best giler naek belon tu mamat...:D

- F i D - said...

[habis byk kali kene "terima kasih" ngan fid] <- no komen

izzahmeor said...

terima kasih fid...
:P

Ezzudden said...

haha..

terima kasih gak kat izzah sbb byk remind kan den bende2 yg den terlepas pandang..

kenangan bersama family pesta konvo takkn den lupekan..

.me. said...

thanks also to izzah..
heheh..
thanks jugak tolng kejutkan kiteorng setiap pagi d OR. :D

izzahmeor said...

hahah..
naseb baek senang nak kejut sorng2 suh bangun...tp awal2 jelaa..
dh lama2,,makin liat plaks sorang2 nak bangun...:P

.me. said...

hahahahaah

- F i D - said...

paling susah mmg den laa kan

izzahmeor said...

hahaha...
ntahlaa..
no comment..:P