KEBAHAGIAAN bukanlah suatu noktah...tetapi suatu proses hidup yang sentiasa berterusan...
Maka, nikmatilah sepenuhnya sementara ia hadir...

Stay FOCUSED on the game, never look back, never feel the pain, coz you're the pain! -TITANS 0004

Saturday, September 13, 2008

perbincangan...

Salam..

Alhamdulillah...semalam, izzah dan beberapa orang sahabat dapat berborak panjang dan berdiskusi dengan seorang abang yang cukup izzah respect. Walaupun busy dengan kerja2 dan tanggungjawab yang besar dan banyak, beliau masih mampu untuk luangkan masa bersama kami membincangkan tentang isu2 semasa, hal2 agama, studies, dan sebagainya..ini adalah part of the discussion..(trimas kat sahabat yang menaipnya..)..:

Saya : Tahun ini SRC ramai Melayu.

Sahabat 1 : A’a. Hampir semua.

Beliau : Kenapa macam tu? Mana perginya Cina dan India? Sudah tidak berminat macam dulu lagi?

Sahabat2 : Dia orang nak bagi peluang kot. [sambil tersenyum, maknanya dia tengah buat lawak]

Beliau : Mungkin dia orang sudah dapat apa yang mereka nak. Menubuhkan persatuan agama secara rasmi.

Sahabat 1 : Betulke presiden baru ini terlalu terbuka?

Beliau : Yup, beliau memang amat terbuka berbanding presiden yang sebelum ini. Namun dalam sikap keterbukaannya itu, ada ruang ruang kebaikan. Iyalah..apabila bercakap pasal hal ini, pasti isu kebebasan untuk beragama akan menjadi sedikit masalah, tetapi dengan pembenaran mereka untuk mendaftar, kita dengan mudah tahu setiap pergerakan mereka. Jika timbul apa juga masalah, dengan mudah kita akan dapat mengetahui dan menegur seterusnya mengambil langkah yang sewajarnya. Berbanding sebelum ini, kita sukar mengesan dan mengetahui apa juga aktiviti mereka. Dan jika berjaya dikesan sekalipun, mereka tidak akan mengaku.


hmm..kata2 tu membuatkan baru izzah berfikir kesemuanya dari sudut pandangan yang berbeza...ada banyak kebenarannya juga..
Hmmm..mendengarkan kata2 lain selepas itu daripada beliau membuatkan izzah bersemangat untuk terus berjuang..insyaAllah..doakan izzah...

Hmmm...hari ni plaks, izzah sempat juga berdiskusi dengan seorang lagi senior yang sentiasa busy dengan tugas dan tanggungjawab yang telah dipikulnya..Alhamdulillah, perbincangan kali ni pula tertumpu kepada kemantapan sesebuah organisasi dan ciri2 seorang ketua dalam sesebuah organisasi di kampus cyberjaya ini sendiri..banyak yang izzah pelajari dari dia..Izzah berharap agar dia dapat menjadi nakhoda yang bagus dan dapat mengemudi kapalnya dengan baik..insyaAllah, izzah yakin dengan kebolehannya..sesungguhnya, perancangan Allah adalah yang terbaik..

Dalam berbincang tuh, sempat plaks dia bagi komen pasal izzah..
"haha..izzah mmg ganaz..i mean..izzah is a strict well discilpined n strong principal headed person.."
Erkk...ye ker??:P

Hmm..so, ape pendapat anda sumer pasal izzah..harap2, sumer dapat bagi comment bout me..xkisahlaa yang baik ke(ahaks, ade ker?) ataupun mana2 kelemahan izzah(sure banyak :P)...supaya izzah dapat realize n try perbaiki kelemahan diri ini...sangat appreciate all your comments...
trimas in advance...;)

Wassalam..

p/s: Izzah cukup terkesan dengan ayat, "Sesungguhnya Allah adalah sebaik2 perancang.."..setiap perkara yang berlaku, Allah dah aturkan dengan baik sekali..so, jgn pernah menyesal dengan apa yang berlaku..trimas kepada seseorang di atas peringatan tu..:)

3 comments:

Muhammad Hazimin Wahab said...

hebat ! teruskan perjuangan Izzah dgn penuh keihklasan di jlnNya...

semoga bertemu dgn apa yg dihajati....& diberkati Ilahi...

Ezzudden said...

izzah mmg ganaz...ape yg org tuh ckp..mmg btol..
tp seganaz2 izzah..still ade kelembutan tersendiri..hehe..

izzahmeor said...

Salam..

Sir...doakan izzah yer..moga izzah mendapat kekuatan untuk meneruskan perjuangan...

den...hahah, izzah ganaz ek...?baru izzah tau yang izzah ni ganaz..:P trimas den..nnt lehlaa jadi ganaz2 lagi...:D