KEBAHAGIAAN bukanlah suatu noktah...tetapi suatu proses hidup yang sentiasa berterusan...
Maka, nikmatilah sepenuhnya sementara ia hadir...

Stay FOCUSED on the game, never look back, never feel the pain, coz you're the pain! -TITANS 0004

Monday, December 01, 2008

umar al faruq, BSN, alamanda, ytm, etc.. aktiviti sepanjang minggu..:P

Salam...

Hmmm..2-3 menjak nih, izzah xtau laa nape izzah rasa malas sgt3 nk update blog... hehehe...blog kawan2 yang laen sumer pon, dh lama izzah xbkk n baca... maaf kawan2.. insyaAllah, lepas ni, izzah akan kembali rajin semula untuk update n membaca...:)

Hmm...setakat minggu lepas, byk jugak yang telah dilalui...

1stly... last week, 1st tyme izzah jumpa dengan anak kesayangan kak ein n abg nasrul...

Namanya umar al-faruq..heheh, wktu jumpa si budak kecik tuh, 22th november 2008, kak ein kata, lagi 4 hari nk umar akan masuk 4 bulan... waaa, kiranya agak dh lama jugak xjumpa kak ein... hehehe..:D

gelagat umar al faruq sewaktu 1st tyme izzah jumpa dia...;)


2ndly...pada 27th november yang lalu, hari khamis, waktu mimie n shaza ada lab, izzah kuar gi jalan sorg2.. best jugak kuar jalan sorg2 nih..

Mulanya cadang nak gi tutup akaun bank BSN jer, coz ayah dah suh tutup.. Yelaa, mmg izzah dah xguna pon.. last guna berurusan dengan BSN, waktu form5 dulu, waktu tyme skolah. Dah masuk MMU sakarang ni, mostly guna AFFIN bank atapon CIMB bank.. Memula ingat nak gi kat Putrajaya, tp xsure kat mana, so izzah pegi yang kat Dengkil jelaa coz dh mmg tau BSN kat kawasan Dengkil tuh... masa nak tutup tu, akak tu tanya, "Betul ke dik nk tutup..kalau nak tutup kene charge RM10, pastu nnt kalo nak buat akaun baru, kene start dengan RM50...ataupon, adik xyah tutup akaun ni n just tinggalkan RM10 dalam akaun ni..."...Hmmm, pastu bila pikir2 balik sumer, izzah pon jawab, "hmmm, xpelaa akak..ayah saya dah pesan suh tutup, so sy nak tutup jelaaa.."hehheh..kene ikut apa ayah pesan suh buat..:P
Bank Simpanan Nasional cawangan Dengkil

No 159.. Lepas isi borang, tros amek no..tros kene panggil..xsempat nak duduk pon..:P

Lepas gi BSN, jalan2 jap kat kedai2 deret ngan BSN tuh..


Hmm.. pastu teringin nak gi Alamanda..nak tengok muvie sorang2...hahaha..xtau laa nape tetiba ada perasaan camtuh.. so, ape lagi, terus bwk keta menuju alamanda..hehehe.. hmmm, izzah smp kat alamanda dh nak dkt kol 3.muvie yg paling awal, Madagascar..hmm, dh tgk dh..2nd choice plaks, kol4.05pm, "Selamat Pagi Cinta".. ape lagi.. izzah tros beli tiket muvie tuh.. sementara nk tunggu kol 4 tuh, pusing2laa Alamanda, Masuk Carrefour, masuk kedai gambar, masuk kedai body shop, etc.. jalan sorang2.. best jgk...hahhahahh..

Pastu dh kol 4, tros gi masuk nk tgk muvie.. waaa, kosong panggung wayang tuh waktu 1st2 izzah masuk..sebelum muvie start, barulaa ade bebrapa org yg masuk..xramai pon..rsnya, dlm 10 org jer kot...hahahah..hmmm, citer "Selamat Pagi Cinta" tuh, biasa jer kot..xdelaa best sgt.. bagi izzah, best lagi citer sepi..hehehe...tp ape2 pon, citer tu mampu jugak buat izzah tergelak2 n nangis sorang2...izzah kalo tgk muvie sedih2, xsah kalo xnangis..hahhaha..
Tiket muvie "Selamat Pagi Cinta"..student rate, RM6...seat no B10..satu row tuh izzah nyer seat...hahahah :D

Kosong panggung wayang...xde org pon.hahhahah..


Habis jer citer tuh, kuar, solat, pastu gi beli brg2 sikit, shaza n ain pesan.. dah siap2 beli brg2 dorang, tros balik.. masa tuh, br kol 6 lebeyh..balik jer hostel, tros pening.. migrain menyerang..(isk3, sejak akhir2 nih, migrain suka menyerang..)tp, ape2 pon, mmg puas hati arr dpt kuar gi jejalan sorg2..(yelaaa, dh xde sape nak bwk izzah kuar jalan2..izzah bwklaa diri sendiri gi kuar jejalan...)


3rdly, 29th November 2008.. ade perjumpaan bebudak scholar ytm (cyberjaya campus).. Hmm, ade 4 session..

Sessi pertama, motivation talk yang telah disampaikan oleh En. Jufitri Bin Joha, Pengerusi Grup Pengkaji Tamadun Dunia. Beliau telah menyampaikan talk bertajuk "MAHASISWA PERKASA, BANGSA ANGKASA". Antara isi2 menarik perhatian izzah:
  • Bukan shj negara bersaing dgn negara, syarikat b'saing dengan syarikat, tetapi juga, individu turut bersaing sesama individu
  • xcukup dengan hanya kelayakan AKEDEMIK, tp kene ada TALENT + SKILLS
  • 6bhs dunia sekarang: Bhs Mandarin, Bhs Inggeris, Bhs Perancis, Bhs Sepanyol, Bhs Arab, dan Bhs Rusia.
  • Komposisi gender di kampus (latest di Malaysia): 39.61%-lelaki & 60.39%-perempuan
  • Pengalaman merupakan cikgu yg keras. Ia memberi ujian sblm mengajar
  • Pemimpin xlahir dlm bilik kuliah, dia lahir dlm tgh2 kemelut masyarakat

Sessi kedua, career talk from En Mior Hamdan Mior Ishak, Mgr Human Capital Planning kat TM, bertajuk "CAREER PROGRESSION IN TM". Antara yang diperkatakan:
  • Broadbanding
  • Career Development
  • Specialist vs Generalist
  • Term of Employment
  • Staffs' benefits

Sessi ketiga, motivation+career talk from En Ibrahim Abd Rahman, bertajuk "TM MOTIVATION & CAREER TALK". Antara isi2nya:
  • I think, I feel, & I do!!!
  • Be positive, berbaik sangka dengan Allah
  • Vision boleh mengubah kehidupan seseorang itu
  • apabila buat sesuatu KEPUTUSAN, mesti ada KOMITMEN, mesti ada PENGORBANAN
  • If nak buat apa2 mulakan SEKARANG..ESOK belum tentu milik kita
Sessi keempat, sessi bersama kak dayah, advisor ytm kat melaka.. Kak dayah btau pasal details duit scholar yg masuk, pasal internship, n AOB...tp buat masa skarang ni, kak dayah terpaksa handle 2-2 campus, melaka n cyber coz cyber xde advisor lagi..bak kata kak dayah, insyaAllah, xlama lagi..ape2, leh jer contact kak dayah (hidayah.mohamad@tm.com.my or 013-3886783/06-2523725) contact En Khairul ( khairulizam@tm.com.my / 03-22401582) ataupun En Firdaus (03-22401598)

Izzah, Mina, n Anfal waktu habis program ytm..sempat bergambar waktu nk abes jer..:D xsempat nak tangkap gambar penceramah..khusyuk sgt dengar..:P

Lastly, smalam, 30 november 2008, izzah gi kenduri kawen ABG SHAH FITRI n KAK NORA...waaa.. best3..
Abang Shah Fitri n Kak Nora...Smoga sentiasa berbahagia!!!

Tp, rsnya, dh byk yang izzah type untuk entry kali ni.. so perjalanan ke kenduri abg shah, izzah akan update next tyme.....insyaAllah..

2 comments:

aNfaLafNa said...

nk jumpe jugak umar al faruq!:|

izzahmeor said...

salam..
heheh..insyaAllah..kalo ade kesempatan lagi, kita gi melawat umar..:P